click untuk menang

jom buat duit free jer...

kawan2 dah dapat 300 ke 400 rm sebulan,korang bile lagi..hanya daftar disini..free untuk korang..(click)

Sunday, July 3, 2011

tutorial :edit url jadikan link yg ringkas

salam...kat bawah nie ak nak berkongsi 1 tutorial yang sangat ringkas dan sering kite abaikan..
terutama sekali kepada blogger2 yg baru,yang x tahu macam mana hendak tukarkan link url yg panjang kepada link yang lebih ringkas.aku buat nie sebab aku pun x tahu juga mase aku baru2 berjinak dengan dunia blogger nie..sekadar untuk berkongsi..khas untuk blogger baru..



mule2 korang pergi kat link yang korang nak buat sebagai rujukan,contoh macam kat atas tu, pastu korang copy link tu dulu.




kemudian korang pergi ke new post korang..seperti kat atas tu, korang highlight kan dulu seperti contoh kat atas.kemudian korang click kat tempat yang aku suruh click tu.



kemudian korang paste kan url yg korang copy mule2 tadi kat dalam kotak nie.pastu click jer ok da settle....

p/s:khas tuk blogger baru..aku pun x tahu juga mule2...hihi

2 comments:

  1. nice info.. :)
    saya pun xtau dulu..

    ReplyDelete
  2. d'hell : 2 lah sy bg taw kat blogger2 bru yg x tahu lg...

    ReplyDelete

ping kan blog anda,dan dapatkan ribuan trafik!! >> Blogger Ping
komen lah sikit kawan..komen banyak2 pun boleh
nak copy entry nie boleh..tp tolong promote link skali sebagai sumber asal..tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

jom buat duit dengan mudah..dan TANPA MODAL..untung lebih nie..

daftar free dan lihat duit masuk ke akaun anda,hanya click line ni untuk daftar percuma..(CLICK)

click sini